Hamsterbur? Din hamster har brug for et hjem. Det hjem er et hamsterbur. Det er her hamsteren både gemmer sig, leger, spiser og sover. Derfor er det vigtigt, at et hamsterbur er et godt sted at være for jeres hamster.

Der er forskel på hamsterbure til dværghamster og guldhamster. Det er nævnt de steder, hvor der er tale om hamsterbur til dværghamster.

Forhandlere af hamsterbure brugt i denne artikel:

Hamsterbur.dk Anbefaler:

Stort Hamsterbur 77x49x39 cm

hamsterbur fra ferplast

Vores foretrukne

  • Hamsterhus
  • Sandbad
  • Hamsterhjul
  • Drikkedunk
  • Anbefalet af Hamsterbur.dk
 
 

Andre gode hamsterbure

Nedenfor finder du flere gode hamsterbure, som vi også vil anbefale her på hjemmesiden:

Stort Hamsterbur 80x50x50 cm

farverigt hamsterbur

Til børneværelset

  • Skyline tunnel på toppen af buret
  • Hamsterhjul
  • Drikkedunk
 
 

Alex Hamsterbur 58x38x25,5 cm

blåt hamsterbur med rør

Godt til dværghamster

  • Rør uden for bur
  • Foderskål
  • Løbehjul
  • Plastbund til nem rengøring
 
 

Klassisk Hamsterbur 80x45x34 cm

klassisk hamsterbur

Klassikeren

  • Traditionelt design
  • Løbehjul
  • Hamsterhus
 
 

Alt, hvad du har brug for at vide om hamsterbure!

Dit hamsterbur er vigtigt for, hvordan din hamster trives. Den har for eksempel brug for et stort bur, så den kan opdele det i forskellige områder. Læs mere om, hvordan du vælger det rette hamsterbur herunder.

Hamsterburet kan virke som en mindre detalje, når du anskaffer en hamster. Men buret har dog en stor betydning for, hvor godt et liv din hamster får. Derfor er det vigtigt, at du vælger det rette. Buret skal både være stort nok til, at din hamster kan trives og skal give det masser af luft.

Derudover gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at vælge et bur, der er nemt for dig at rengøre. Du skal nemlig regne med at gøre rent i buret mindst en gang om ugen. Har du valgt et mindre bur med en dårligere ventilering, kan du komme op på at skulle gøre rent i buret to gange om ugen.

Størrelsen på buret

Selvom dit hamster er et lille dyr, har den stadig brug for et relativt stort bur for at have et godt liv. Det skyldes, at hamsteren har brug for at kunne bruge områderne i buret på forskellige måder. For eksempel foretrækker den at have et særligt område, hvor den går på toilettet. Derudover har hamsteren også brug for at have steder, hvor den kan sove, spise og lege. Det kræver alt sammen plads.

De officielle anbefalinger til minimumsmål:

  • Dværghamsterbur: 50x40x25 cm
  • Guldhamsterbur: 80x40x35 cm

Dit hamsterbur skal derfor være mindst 45 cm bredt x 33 cm højt x 63 cm langt. Du skal dog være opmærksom på, at der er forskel på størrelsen på de forskellige hamsterracer. Har du en større race, har den derfor brug for et større bur. Selv hvis du har en mindre race, vil den også sætte pris på et større bur.

Når du vælger hamsterbur, skal du også være opmærksom på, hvor lågen til at tage hamsteren ud med sidder henne. Hamsteren bryder sig ikke om, at du griber den oppefra, da det minder den om en rovfugl. I stedet er det derfor bedre, at du vælger et bur med en låge i siden.

Buret skal give hamsteren godt med luft

I et hamsterbur er det vigtigt, at din hamster kan få masser af luft. I et bur med tremmer er det fint, da der nemt kan cirkulere luft ind og ud mellem tremmerne. Når du vælger et tremmebur, bør der ikke være mere end 1 cm mellem tremmerne – ellers kan din hamster slippe ud.

Mange vælger dog enten et skalbur eller et akvarium til deres hamster. Det ser dels pænt ud, dels sikrer det, at der ikke ryger halm og savsmuld ud mellem tremmerne, som du skal rydde op hver dag.

Vælger du et skalbur eller et akvarium, er det dog meget vigtigt, at du er opmærksom på, om der er nok luft til din hamster. Hvis buret ikke er godt ventileret, kan der ophobe sig ammoniak i buret, der kan give hamsteren problemer med at trække vejret. For at undgå det bør du gøre rent i buret oftere, og du bør vælge et større bur, end din hamster har brug for.

Vælg et hamsterbur, der er nemt at gøre rent

Du skal typisk gøre din hamsters bur rent en til to gange om ugen. Derfor er det vigtigt, at du vælger et bur, der er nemt for dig at gøre rent. Vælger du et skalbur eller et tremmebur med en plastikbund, vil det typisk være nemt for dig at skifte savsmulden i bunden med jævne mellemrum.

Plastikbunden er generelt den bedste bund for din hamster at gå på, da den ikke kan hænge fast i bunden med poterne. Vælger du en bund med for eksempel tremmer, kan din hamster risikere at få skader på poterne.

Vælger du derimod et akvarium som hamsterbur, kan det blive lidt sværere for dig at gøre det rent, da det jo ikke er skabt til at huse gnavere og savsmuld, men derimod fisk og vand. Dog er det ikke så meget sværere, at det helt skal afskrække dig, men du bør i hvert fald være opmærksom på det.

Hver hamster skal have sit eget hamsterbur

Hvis du køber to hamstre, tænker du måske, at de kan hygge sig med at bo sammen. Men hamstre foretrækker at leve alene og bør kun gå i samme bur, hvis de skal parre sig. Derfor bør du anskaffe to hamsterbure til dine to hamstre.

Sætter du hamsterne sammen alligevel, risikerer du, at de kommer op at slås – og så går noget af det søde og hyggelige af de små dyr.

Indret hamsterburet med masser af aktivitet og leg

Hamstre er aktive dyr, der godt kan lide at have masser af legetøj, så de kan få tiden til at gå. Du kan selvfølgelig vælge de klassiske hamsterhjul, hvor din hamster kan brænde noget krudt af, mens den løber rundt.

En tunnel er også en rigtig god ide, da hamsterne fra naturens side bor i smalle tunneller, og de derfor godt kan lide at opholde sig der. Du kan få mange tunnelsystemer, som du løbende kan udvide, så de giver din hamster endnu flere muligheder for at lege.

Ved at vælge det rigtige hamsterbur og indrette det på den rigtige måde kan du altså skabe det bedst mulige liv for din hamster.


Hvor tit skal man gøre et hamsterbur rent?

Hele buret skal gøres rent en gang om måneden med varmt vand. Hver uge skal du skifte bundlaget, sandet og redematerialet.


Hvor stort skal et hamsterbur være?

Et hamsterbur skal være 80 x 40 x 35 cm.  Et bur til dværghamster skal være 50 x 40 x 25 cm.

Hvorfor bider min hamster i buret?

En hamster bider typisk i buret på grund af enten kedsomhed, forvoksede tænder eller pladsmangel. Der kan dog også være andre grunde.

Hvad betyder det når en hamster siger lyde?

Som oftest betyder lyde at hamsteren er glad og har det rigtig godt. De kan dog også “knirke”, når de er skadet, irrireteret og hvis de er sultne.

Hjemmesider der sponsorerer hamsterbur.dk

Gnavere til salg